„Altfelul” Presedintelui care tace si face..!


Se presupune ca un presedinte al Romaniei, atunci cand a avut in vedere accederea in aceasta cea mai inalta functie in stat, a fost animat de dorinta sincera ca prin activitatea lui sa devina vectorul principal al  unitatii si securitatii statului roman, un exemplu de patriotism si devotiune dispus oricand sa sacrifice interesele sale personale (politice si materiale) in favoarea intereselor nationale si a principalelor deziderate ale proiectului sau de mandat.

Pe scurt, dupa primele 7 luni de mandat, s-a dovedit ca principalele deziderate ale presedintelui Iohannis sunt urmatoarele:
– coabitarea comoda (sub pretextul obligatiilor consitutionale) cu mafiotii fostului USL;
– ascunderea sub presul uitarii a mizeriilor legislative si a jafurilor de tot felul la care s-au dedat PSD si PNL in timpul guvernarilor comune;
– snoaba institutionalizarea a nevesti-sii (altminteri o femeie de o mediocritate desavarsita, inclusiv in ..gustu-i vestimentar) in ceea ce tinde sa devina kitsch-ul „Prima doamna” mioritico-damboviteana;
– excursionismul de imagine;
– luxul si dezmatul bugetar (pe banii contribuabililor).

Ca excursionismul de imagine, luxul si dezmatul bugetar sunt dezideratele supreme, basca si un exemplu de parvenitism perfect intruchipat de actualul presedinte al Asociatiei de Locatari de la Cotroceni, o demonstreaza si urmatoarele cifre:
– desi pe intreg anul 2015 Iohannis a avut un buget pentru deplasari externe de 4,9 milioane lei (1,1 milioane euro), cu aprox 10% mai mult decat a avut Basescu in 2014, banii s-au topit pana la jumatatea anului, iar prin noua rectificare bugetara (proiect OUG publicat deja pe site-ul Ministerului de Finante) intaiul excursionist al tarii urmeaza sa primeasca in plus inca aproape 11 milioane de lei, din care 10.328.000 lei sunt destinati pentru cheltuieli cu „Autoritatii publice si actiuni externe”.
Practic insa, bugetul presidentiei va cunoaste o majorare cu 35%..!
Probabil, va intrebati unde s-au dus banii atat de repede..?
Pe excursii de imagine in Germania, Franta, Spania, Italia (de doua ori), Serbia, Croatia si Polonia..
Excursii in care s-a invitat singur, ajutat fiind de aceiasi ambasadori care-i batjocorisera pe romani, inchizandu-le usile consulatelor si ambasadelor in nas si asmutind asupra lor politia cu bastoane si lacrimogene, la prezidentiale din noiembrie 2014.

Au fost in mod indubitabil excursii de imagine si nu vizite de lucru, pentru ca Iohannis nu a fost insotit de oameni de afaceri sau/si de ministri ci de..Carmen Ioahanis si..Dan Mihalache (in Austria)..!
Niciuna dintre aceste vizite nu a avut ca rezultat incheierea unor tratate sau acorduri bilaterale, care sa fi adus un cat de mic folos romanilor sau Romaniei.
Toate insa s-au lasat cu receptii costisitoare la care au fost invitati pesonalul diplomatic si neamurile acestuia, plus oarece presa de casa si niscaiva romanasi din Diaspora – toti dotati din timp cu ..perii elogioase la adresa amfitrionului si a ligamentelor genunchilor nevesti-sii.

Si cum „obrazul subtire (al parvenitismului si imposturii) cu cheltuiala se tine”, la capitolul „Masini, echipamente si mijloace de transport” pentru presedinte „huzurului bine facut” si pentru nevasta-sa , cheltuielile au saltat de la 27.000 de lei in 2014, la 800.000 in anul 2015..!
Sigur ca un asemenea cuplu prezidential meritos, ..cumpatat dar si ..stilat, merita un mic efort financiar si din partea RA-APPS , drept pentru care stabarimea slugarnica de aici a decis sa investesca aprox. 900.000 de euro pentru renovarea vilei unde-si vor duce traiul modest Intaiul Imparat Teuton al natiei si „Cei dintai genunchi ai tarii”, recte Providentialul Klaus si celesta „Prima Doamna” Carmen.

Si pentru a avea bani sa dea la uratori, la Sarbatorile de iarna, presedintele „lucrului bine facut” Klaus Iohannis a beneficiat si de o marire de salariu cu 350%. Mai ramanea in ..suspans, daca d-na Carmen va merge si toamna asta la piata dupa zarzavat, cartofi, ceapa, fasole si pus niscaiva muraturi pentru iarna, tot cu jaful de masina cumparat cu banii obtinuti  din meditatii de catre strangatorul ei sot, mai precis din restul ramas din acesti bani, grosul lor ducandu-se pe cumpararea a 6 case (sa-i faca-n ciuda lui Nastase).
Ni s-a luat insa o piatra de pe inima , atunci cand am aflat ca guvernul lui dom’ Victor a luat in calcul nu numai dotarea divinului cuplu cu un Mercedes de vreo 120 000 de euroi ci si achizitionarea pentru modesta si cumpatata pereche a unei aeronave, cu care poate merge la oricare piata din lume isi doreste.

Nu va lasati pacaliti..Toata cheltuiala cu  mofturilor parvenitului de la Cotroceni, e pretul consensual pe care mafiotii celor doua partide, PSD si PNL, il platesc  figurantului lor prezidential cu fason imperial, pentru ca acesta sa pastreze  tacerea asupra unei perioade in care Romania si romanii au fost umpluti de rusine si jefuiti ca-n codru. Perioada USL, perioada in care mafiotii celor doua partide (cu Iohannis in formatie, propus chiar premier la un moment dat)  aveau ca dusmani declarati „basismul”, Justitia, UE si SUA.

(Vanatorul/d.c.)

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s