Anul si ..motarlanul


Anul si motarlanul (fabula)

A fost odata ca niciodata si nicaieri un motan mare, lenes si fricoscaruia nici lui nu-i venea a crede ce i se intamplase.
Totul a inceput cu vreun an in urma, atunci cand niste oameni, satui fiind de rozatoarele care faceau prapad in fabrica lor de cascaval si vazand un motan asa mare si-au inchipuit ca-i si strasnic vanator, drept pentru care l-au adus sa le pazeasca cascavalul, crezand ca ditamai motarlanul va face harcea-parcea din sobolanimea ce pusese stapanire pe fabrica lor de cascaval.

„Hi..hi..hi..! Ce fraieri (plescai de placere, motanul)..! Cum au putut crede ca tocmai eu m-as putea a razboi cu sobolonimea careia ii datorez cele 6 culcusuri, dintre care doua doar pentru ca am miorlait in fals, pe ici pe colo..
Ce gugustiuci..! Cum si-au putut inchipui ca ma voi razboi cu sobolanimea, cand, dincolo de faptul ca-mi tremura si coada de frica ei, tocmai ea, sobolanimea, ma invita pe la adunarile ei si ma voia paznic la fabrica asta e cascaval, inca din din urma cu vreo 6 ani..!”

Cert este ca motarlanul nu numai ca nu pazea cascavalul ci, din contra, dincolo de faptul ca se infrupta si el vartos din cascaval, avea grija ca sobolanimea sa ia fara frica felii si mai mari decat lua inainte de a fi adus el, sa-l pazeasca. Practic, ajunsese sa-i pazeasa pe sobolani si nicidecum cascavalul. Iar oamenii dormeau linistiti, in timp ce motarlanul rontaia din cascvalulalul lor, impreuna cu sobolanimea..!

Morala: sa nu pui niciodata un motan mare, lenes si fricos sa-ti pazeasca cascavalul..!

Maretele deziderate..nationale infaptuite din primul an de ..domnie prezidentiala de catre Klaus Iohannis-ul „lucrului bine facut” si, sigur ca da, facut in interesul natiunii si intru prosperitatea cetatenilor romani:
– a schimbat dupa gustul si aspiratiile sale „imperiale” mobilierul de la Cotroceni;
– a depasit recordul mondial la decorari cu galeata;
– si-a utilat bucataria de la Cotroceni cu logistica in valoare de 20 000 de euro;
– a efectuat excursii de imagine prin cateva state europene, excursii costisitoare finalizate cu receptii la care au participat doar membrii ambasadelor si neamurile acestora, plus cativa invitati alesi ..pe sprancena, excursii in care nu a semnat si nici nu a negociat vreun tratat sau vreun acord bilateral in urma caruia statul roman si cetatenii sai sa traga vreun folos;
– si-a epuizat bugetul pe 2015 pana la sfarsitul lui iulie, a cerut si a primit imediat de la Ponta suplimentarea bugetului pe 2015. Ba chiar Ponta era gata sa-i cumpere si un avion, drept recunostinta pentru „colaborarea lor institutionala” (a se citi „susotetelile lor saptamanale” din prima jumatate a anului trecut).
– prin balbe, gafe sau reveniri jenante , prin lipsa de fermitate si consecventa, dar si prin necunoasterea legislatiei europene si a procedurilor institutiilor UE de catre Klaus Ionanis si consilierii lui diletanti, politruci si fripturisti, statul roman a pierdut influenta pe care o avea in Consiliul European, factor decizional in UE – practic, nimeni nu mai da doi bani pe ce spune sau intentioneaza seful statului roman (Iohannis), asta fiind si motivul pentru care e preferat premierul Ciolos ca partener de discutii;
– in cardasie cu Gabriel Oprea, Iohannis a semnat pentru triplarea salariului sau si al altor parveniti tupeisti cunoscuti sub numele de”demnitari”;
– in cardasie cu mafiotii parlamenari ai PSD si PNL, a semnat pentru reintroducerea pensiilor de lux de care vor beneficia exact mafiotii celor doua partide;
Si ar mai fi..In mare insa, cam asta-i toata contributia lui Iohannis la integrarea europeana si prosperitatea cetatenilor romani, cam asta insemna ”fapte, nu vorbe”, cam asta inseamna ”Romania lucrului bine facut” si tot cam astea au fost si singurele..realizari marete si demne de retinut, din primul lui an de..domnie prezidential.
Si, pentru ca la sfarsitul anului era obosit de atatea..impliniri, a plecat sa se odihneasca in vacanta de iarna, in..Florida…! Vacantele in Romania sunt pentru fraierii care au sperat in noiembrie 2015 ca ”imperialul presedinte germanic” va fi mai putin..toxic pentru interesele Romaniei si romanilor cinstiti , decat bolsevicul mioritic Ponta..!
Morala..? Aceeasi ca la fabula de la inceput.

Vanatorul/d.c.

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s