Arendasul


(Iohannis-ul ”lucrului bine facut” se fereste de responsabilitatile constitutionale , se fereste sa ia decizii, se fereste sa faca declaratii, se fereste sa dea interviuri, se fereste de intalnirile cu romanii din diaspora, se fereste de Consiliul European, se fereste de sedintele CSM, se fereste ..de toate.
Semneaza ca primarul tot ce-i baga sub pix Dan Mihalache si apoi..dispare cu saptamanile din peisajul national si international.
”Fereala” asta a lui poate ca inca ii mai pacaleste pe unii, pe cei care inca mai cred in basmele cu..„fapte, nu vorbe” si cu ”capul de neamt”. In realitate insa, se fereste ca..poate..poate..  nu se prinde chiar toata lumea ca-i o nulitate politica si ”desertica” in toate privintele, una  cum rar s-a mai pomenit vreodata in emisfera nordica, cu atat putin la acest nivel..! Ca-i asa si ca nimeni nu mai da doi bani pe un politician atat evaziv si aerian, o demonstreaza si invitarea la Berlin a premierului Ciolos si nicidecum a lui Iohannis, asta desi discutiile cu Angela Merkel au vizat tematici care tin exact de prerogativele constitutional-decizionale ale presedintelui Iohannis, si nicidecum de cele administrativ-economice ale premierului Ciolos. De fapt nemtii si-au dat seama printre primii cu ce..figurant au de-a face, inca de cand Iohannis s-a invitat singur la Berlin (evident, pentru..propria-i imagine) iar Merkel l-a trimis acasa cu..sacosa goala, nepromitandu-i nimic nici pe viitor..! Iar presedintele SUA, nu l-a felicitat in mod direct nici pana acum pentru victoria la prezidentiale, asa cum o facuse cu predecesorul sau, in schimb i-a permis sa stea vreo cateva secunde langa el si Prima Doamna a Americii, ca sa-si faca si..imperialul nostru presedinte o poza impreuna cu conjugala-i detinatoare a ”celor dintai genunchi ai natiei romane”, cu ocazia adunarii tutoror sefilor de stat si de guvern la ONU- New York )

Ajuns la un înalt nivel de reprezentativitate, ca politician trebuie sa fii cât mai prezent si mai explicit in mass media, pentru ca alegatorii, cei care te-au votat, vor sa stie ca îti pasa de ei, ca-ti respecti promisiunile facute în campania electorala, ca muncesti pentru ei, ca nu i-ai mintit si ca nu le mananci bani degeaba.
Nu poti trimite pe altul sa explice în locul tau ce-ai realizat pana atunci din ce-ai promis, ce parere ai despre diferite evenimente interne sau internationale, cum vezi rezolvarea unor probleme cu care cetateanul care te-a votat se confrunta zi de zi, ce intentionezi sa faci, etc.
Pentru ca in politica înalta , ca si in sex, nu poti pune pe altul sa-ti faca treaba, daca nu vrei sa pici de..impotent..!
Cand vine vorba de tara si interesele lor, cetatenii pe tine vor sa te vada, pe tine vor sa te auda, pentru ca pe tine te-au votat..!
Vor sa te vada viguros si cu chef de munca, capabil sa-ti indeplinesti promisiunile facute, vor sa te vada implicat si capabil sa-ti faci treaba pentru care ei te platesc regeste..!
Vor sa-ti faci treaba pentru care ei te platesc regeste si nicidecum ca s-o faci pe regele, pe „imperialul„ care, ”vazându-se împarat, uita si tat-su”..!
Facand asta, punându-i pe altii sa se explice în locul tau, fiind mereu absent exact în momentele care impun prezenta si reactia ta suverana si ferma, ferindu-te de responsabilitati si asumarea deciziilor pe care cetateanul le-asteapta de tine, ferindu-te de interviuri si explicatii, ferindu-te practic de ochii si urechile cetatenilor care te-au ales, te dovedesti a fi impotent politic, lipsit total de ceea ce face diferenta dintre un ”barbat de stat” si un parvenit conjunctural, adica lipsit de curaj, lipsit de vigoare si determinare, lipsit de fermitate si consecventa si de dorinta comunicarii cu cetatenii, cu cei care te-au ales si cei carora le datorezi functia si salariul.
Daca faci toate astea, nu esti altceva decât unul dintre miile de ”Dinu Paturica”, care s-au înmultit în perioada postdecembrista a dualismului mafiot pesedisto-liberal, precum ciupercile otravitoare dupa ploaie.
Nu conteaza câti ..iobagi vei pune sa-ti trâmbiteze pâna la hotare, si chiar dincolo de ele, meritele si virtutile imaginare.
Si nu conteaza cât de des te perie..baronii mioritici si iscoadele lor (sau ale Tarului de la rasarit, sau ale Keizerului Sfântului Imperiu European de Natiune Germana, sau ale sarcofagului ambulant al unui ex-rege, Lear dâmbovitean degenerat precoce si autist), si nici cât de mult te ploconesti în fata lor, facându-le toate mofturile, nu conteaza.
Nu vor conta nici laudele pe care ti le aduc toti acestia, pentru supusenia ta, pentru docilitatea si promptitudinea cu care le cresti veniturile, cu care le asiguri huzurul parazitar si penal si somnul linistit, cu care le servesti interesele.
Nu conteaza nimic din toate astea, pentru ca, pâna la sfârsitul mandatului, toata lumea cu capul pe umar si cu mintea la purtator va fi convinsa ca nu ai fost nimic altceva, cu certitudine nimic altceva, decât un..arendas. Un ”Dinu Paturica”, care, cu cat mai mult o facea pe ”imperialul presedinte cu cap de neamt”, cu atat mai mult se umplea de ridicol.

Vanatorul/d.c.

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s