Bilant germanic al unui mandat ..imperial.


Propagandistii lui Iohannis, adica politrucii care de peste un an se..opintesc (prin ziare, prin televiziuni sau pe Facebook-ul maretului „cap de neam” sa-i inventeze tot felul de merite si virtuti imaginare, au mai primit o lovitura. Una care vine tocmai de la..etnicii neasemuitului presedinte imperial-recte fanafaronul care ..straluceste prin..absenta, sau prin incoerenta, sau prin inconsecventa, sau prin citirea fituicilor, sau prin tot felul de gafe si balbe, ori de cate ori face jalnica figuratie in functia se sef al statului roman.
Nu putem uita cum acesti politruci faceau..apologia originii germanice a lui Iohannis, glorificand relatiile speciale si pline de incredere reciproca pe care ”providentialul” presedinte al „lucrului bine facut” le-ar avea cu cancelarul Angela Merkel si cu reprezentantii mediului de afaceri din Germania, relatii speciale cu ajutorul caruia ”divinul” Iohannis ii va umple de prosperitate pe romani, pentru ca, era evident pentru propagandistii lui Iohannis, faptul ca oamenii de afaceri din Germania asteptau doar cocotarea genialului primarel de Sibiu in scaunul de la Cotroceni, pentru a-si investi in Romania sutele de mii de miliarde de euro. Asta, sigur ca da, ca sa nu mai zica nimeni ca dictatorul de Basescu s-ar fi bucurat vrodata de mai multa incredere din partea Germaniei si germanilor, decat Imparatul teuton al paltoanelor fara cuier.

Ei bine, dupa primul an de mandat germanico-imperial al lui Iohannis, cifrele spun cu totul altceva: germanii au deschis mai putine firme în România, iar banii adusi ca aport la capital sunt si mai putini.
Pentru mine nu a fost o surpriza. ”Tonul” fusese dat de catre insasi Angela Merkel, cancelarul Germaniei, cu ocazia vizitei pe care i-o facuse Iohannis imediat dupa ce s-a vazut Imparatul institutiei prezidentiale. Pur si simplu, A. Merkel l-a trimis acasa pe falnicul colaborationist al mafiotilor USL care pusesera de lovitura de stat din 2012, cu..sacosa goala si fara sa-i promita nimic nici pe viitor.
Dar sa vedem, foarte pe scurt si pe intelesul tuturor, ce spune statistica:
– numarul de firme cu capital german deschise in România este mai mic in comparatie cu fiecare dintre cei patru ani anteriori, ani in care cand presedintele României a fost Traian Basescu.
– dupa un an de mandat Iohannis, ponderea numarului de firme cu participare germana la capital, este cea mai proasta din ultimii patru ani, procentajulul companiilor cu capital german raportat la totalul companiilor straine, fiind de doar 10,46% , practic cel mai mic procentaj din ultimii cinci ani.
– banii adusi de investitorii germani in Romania in primul an de mandat Iohannis (ca aport la capitalul firmelor deschise) au cea mai mica valoare procentuala comparativ cu fiecare dintre ultimii cinci ani ai mandatului presedintelui Basescu.
Si-acum urmeaza bomboana de pe coliva primului an de mandat germanico-imperial al maretului Klaus Iohannis:
– ”Aportul net de capital al firmelor cu actionariat german a fost, în 2015, de doar 35 de milioane de euro, diferenta dintre cele 4,557 miliarde de euro de la finalul lui 2015 si cele 4,522 miliarde de la finalul lui 2014. Aceasta este suma neta adusa de investitorii nemti, ca aport la capital, în anul în care Klaus Iohannis a fost presedinte al României. Este cea mai mica din ultimii patru ani: de aproape patru ori mai mica decât cea din 2014, de peste 11 ori mai mica decât cea din 2013 si de aproape trei ori mai mica decât cea din 2012.” (!!!)
Ghilimelele ultimului alineat arata ca am citat in integralitate un pasaj din analiza-statistica.
Daca va pricepeti cat de cat la economie si doriti mai multe detalii, gasiti aici: http://www.economica.net/bilantul-unui-an-cu-presedinte-neamt-investitorii-germani-au-adus-mai-putini-bani-in-romania_114208.html

(Vanatorul/d.c.)

Reclame

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s