Cine tradeaza interesul national ?


Cine vinde Romania..? (sau ” si cu ..toporul am prostit poporul..!”)

1. Un grup de deputati si senatori de la PSD, PC si UDMR initiaza un proiect de modificare a Codului Silvic aducandu-i cateva amendamente, care cuprindeau masuri de protejare a padurilor si de descurajare a exploatarii fara masura, permitand totodata Jandarmeriei sa controleze transporturile de busteni. De departe, cel mai important amendament era acel care impunea un prag maxim de 30% ”la achizitia sau procesarea de masa lemnoasa si dreptul de preemptiune pentru producatorii locali din industria mobilei. Fara doar si poate, acest amendament ar fi pus capata excesului de taieri destinate exportului;

2. Compania Schweighofer Holzindustrie, care urmarea de ani buni obtinerea monopolului absolut in ceea ce priveste achizitionarea lemnului taiat in România (vezi exceptionala ancheta a Environmental Investigation Agency-EIA, organizatie de mediu cu birouri în Washington si Londra, care a dovedit ca managerii companiei Schweighofer Holzindustrie nu numai ca vizau monopolul asupra achizitionarii lemnului taiat în România, ci incurajau totodata defrisarile ilegale, platind bonusuri ”grase” pentru cantitatea de lemn taiata peste limitele admise de lege), reactioneaza cu un tupeu iesit din comun, cerand printr-o scrisoare autorititilor române sa.. RENUNTE la amendamentul care impunea pragul maxim de 30%, la la achizitia sau procesarea de masa lemnoasa si dreptul de preemptiune pentru producatorii locali din industria mobilei, amendament care-i ”ardea la mate”, pentru ca ,evident, le incurca tare de tot socotelile monopoliste.

3. Legea a fost votata fara modificarile cerute de catre compania Schweighofer Holzindustrie si ajunge la predintele Klaus Iohannis.
Din acest moment, lucrurile incep sa se ”complice”, pentru ca Iohannis refuza sa promulge legea, avand aceeasi argumentatie existenta in..scrisoarea companiei Schweighofer Holzindustrie..! Aceeasi..! Absolut Identica, asa cum a demonstrat si Mihai Gotiu (de la ”Romania Curata”), atunci cand a pus fata-n fata scrisoarea fotocopiata a austriecilor si cererea de reexaminare a Presedintelui Klaus Iohannis.
Intreb pe orice om cu capul pe umeri si cu mintea la purtator: care era probabilitatea ca (din pura intamplare) scrisoare austriecilor sa fie identica cu cererea de reexaminare a presedintelui Iohannis..? Evident, zero..! Din acest moment ”buboiul coruptional” incepe sa ”supureze”..

3. Dan Mihalache, seful cancelariei lui Klaus Iohannis, cere ajutor in parlament, iar la intrebarile catorva parlamentari si jurnalisti (daca exista vreo legatura intre compania austriaca si Klaus Iohannis), raspunde ca da, dar ca aceasta, legatura, ”s-a întâmplat acum multi ani si a fost o formalitate”..(Curata formalitate, sa va traisaca seful domn Mihalache..!)
Altmineri, trebuie spus ca Dan Mihalache, inca din adul 2008 facea lobby pentru compania Schweighofer Holzindustrie, cu o interpelare in parlament, interpelare in care facea referire DIRECTA la compania austriaca, afirmand despre ea: ”Un mare investitor, SC Schweighofer Holzindustrie Sebes, este împiedicat sa si desfasoare activitatea în conditii normale”.
Putem acum intelege, rostul prezentei de..nezdruncitat a lui Dan Mihalache in functia de sfetnic principal al lui Klaus Iohannis, in prima parte a mandatului acestuia..!
Si stiti cine era in 2008 ministrul agriculturii caruia Dan Mihalache ii adresa interpelarea..? Ei bine, nimeni altul decat..Dacian Ciolos..!
Sa-ti cada mandibula de uimire, cand vezi cat de frumos (dar intamplator, nu?) se leaga lucrurile..!

4. Declaratii relativ recente:
– Dan Mihalache: ”„La nivelul administratiei, noi nu ne-am întâlnit cu firma Schweighofer..” (nu explica insa cum de cerea de reexaminere a presedintelui Iohannis e identica cu fotocopia dupa scrisoarea austriecilor..!)
– Dacian Ciolos: ”„Nu, nu comentez nimic. Am vazut ca unii trec din scandal în scandal. Eu nu intru în genul asta de circ. Nu am ce sa comentez” (Nu ne spune in ..fata cui nu comenteaza..!)
– Schweighofer Holzindustrie: ”Putem afirma cu certitudine faptul ca nu am avut niciodata vreo relatie comerciala sau personala cu domnul Dan Mihalache. Cu toate acestea, nu excludem posibilitatea ca vreunul dintre reprezentantii companiei noastre sa-l fi întâlnit, întâmplator, în trecut” (Nu ne spune de ce si-au lasat o..portita deschisa, folosind (doar aparent intamplator) cuvantul..”intamplator”)

(”Compania austriaca Holzindustrie Schweighofer a început afacerile în România în 2002, când Guvernul Nastase a dat o ordonantade urgenta care permitea firmelor, pentru prima data dupa 1989, sa taie cantitatii mari de lemn: 20 de milioane de metri cubi în urmatorii 10 ani. Premierul si ministrii care au semnat atunci documentul nu îsi mai amintesc astazi nimic”-Digi tv-14.05.215).

Dan Mihalache, seful Cancelariei Prezidentiale a lui Klaus Iohannis:
– 8 ani in PSD. Consilier al lui Adrian Nastase, în perioada 2001-2004, si al lui Nicolae Vacaroiu.
– publicist si comentator la ziarul „Azi“, ziarul de partid al FSN din anii 90. Premierul Nicolae Vacaroiu, l-a numit expert guvernamental si consilier al ministrului pentru Relatia cu Parlamentul.
– In 2009 intra in PNL ca director de comunicare si strategie pentru campania la prezidentiale a lui Crin Antonescu.
– In 2012, odata cu ascensiunea USL, Dan Mihalache ajunge secretar general adjunct al Guvernului condus de Victor Ponta.
– in 2014, dupa ce Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale, Dan Mihalache devine seful Cancelariei Prezidentiale, in ciuda unor numeroase proteste venite in special din partea societatii civile”.
– in primavara lui 2016, pentru ”meritele lui deosebite”, Dan Mihalache e numit de catre Klaus Iohannis ambasador la Londra..!

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s