Din ciclul „Preocuparile prezidentiale” ale unui „cap de neamt”, azi..”La bisnita in SUA”.


Intamplarea face parte din viata fiecaruia. Aceasta, intamplarea, poate fi norocoasa sau..paguboasa. O singura intamplare iti poate marca destinul, fie pentru o scurta perioada de timp, fie pentru tot restul vietii.

Stiam toate astea, atunci cand Klaunus Iohannis a ajuns intamplator presedinte de tara. Spun „intamplator”, pentru ca nimic nu-l recomanda pentru acesta functie. Nici CV-ul politic, nici caracterul si nici vreun alt „merit” decat acela ca-i..neamt. Alminteri, un neamt crescut si educat in Romania si asta s-a vazut si inainte si dupa ce a ajuns presedinte.
De fapt au fost un sir de intamplari:
– intamplarea a facut ca un primar sters (asa cum sunt cu duiumul in Romania), al unui oras in care nu se intampla niciodata mai nimic demn de a fi remarcat in presa, sa se trezeasca ca cineva a hotarat ca urbea lui scaldata in banal si rutina sa devina, pentru un an, Capitala Culturala Europeana (asta, desi orasul respectiv nu prea mai insemna nimic nici macar pentru cultura romneasca, d-apai pentru cea europeana). Chestia asta l-a cam ..descumpanit un pic, pentru imediat a primit de la bugetul de stat sume uriase la care alte orase, mult mai culturale (Iasul, Timisoara, Clujul, etc) nici n-ar fi putut visa..!
Cu alte cuvinte, era musai sa iese din provinciala-i suficienta si adormire, pentru a treace si el la ceva..actiune. Si imediat i s-a dus buhul de „mare gospodar cu cap de neamt”, desi, practic, el nu avea nicio vina decat ca semna ..ca primarul, toate fiind hotarate si realizate cu programe si bani de la guvern.
– intamplarea a facut ca Crin Antonescu, presedintele PNL-ului, co-presedintele USL -lui si totodata mult trambitatul candidat al acestei aliante la functia de presedinte al tarii, sa sparga gasca cu PSD-ul iar mai apoi sa-si dea demisia din functia de sef de partid si sa renunte la candidatura. PNL-ul, iesit din divortul cu PSD cu imaginea..botita, avea urgenta nevoie de un..upgrade mediatic si de un candidat la presidentie. Prin urmare a apelat la aceeasi solutie de..avarie ca si in 2009, an in care, impreuna cu PSD-ul, isi plimba ..”solutia de avarie” (Klaus Iohannis) prin studiourile lui Voiculescu si pe la mitingurile USL, precum ai plimba un pudel docil in lesa.
– tot intamplarea a facut ca Iohannis sa-l aibe contracandidat la presidentie pe un Victor Ponta, ceea ce, practic, i-ar fi asigurat victoria in alegeri pana si unui eschimos naturalizat in 24 de ore si declarat apt pentru candidatura, si una si alta, printr-o decizie a ICCJ..!
Ei bine, stiam insa ca exista si lucruri..deloc intamplatoare , in CV-ul maretului, grandiosului, imperialului nostru presedinte.
Bunaoara escrocheriile imobiliare si..fiscale in urma carora s-a pricopsit cu 6 case, escrocherii din care, asa cum o dovedesc documentele prezentate in instante si anchetele unor jurnalisti curajosi, nu lipsesc falsul in acte publice, falsul in declaratii sau mostenitori impostori, precum si sume de bani netrecute in declaratia de avere.
Recent am aflat ca providentialul presedinte Iohannis, pe langa escrocheriile cu imobiliare, mai are un..hobby financiar. Bisnitareala. Si asta in cadrul unor excursii facute pe banii contribuabililor, folosind totodata si ..logististica statului roman.
Asa se face ca, insotind-o pe celesta dumnealui sotie la cumparaturi in America, a profitat de ocazie si, in cardasie cu o organizatie non-profit (dar si cu sefa ICR-lui din New York) a incercat sa-si vanda la ..calup cele 2 „opere literare” cu 15$, incalcand astfel legislatia SUA. Asta da..preocupare prezidentiala, in interesul poporului..!

De tot rasul e faptul ca, talentatul nostru presedinte-scriitor n-a reusit sa vanda decat 17..calupuri, insa nu romanilor americani ci angajatilor Consulatului, ai Misiunii noastre la ONU si ai ICR..!:) Mai multe detalii gasiti aici http://www.evz.ro/iohannis-si-a-vandut-cartile-la-o-receptie-organizata-pe-banii-statului-la-new-york-legea-americana-interzice-acest-lucru.html.

(Vanatorul/d.c.)

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s