Interviu cu L.L. Kovesi (pamflet)


Fragment din interviul acordat de catre Laura Luluța Kovesi jurnalistului Christopher Ndikumangu Niyowmbangu de la Radio ”Bujumbura Neatârnata”

Ch. N. N: – Stimata doamna Luluta, avand in vedere experienta bujumburezilor in materie de gratiere anuala a nevinovatilor uitati si decedati pe la 90 de ani in puscarii, credeti ca si in tara sora, Romania, o lege a gratierii ar fi binevenita..?

L.L. Kovesi: – Respect ca pe sfanta liturghie de la K14, aia auzita cand ne-a trimis nea Daniel un subaltern sa ne sfinteasca functiile, deci respect  cu tot strafundul fiintei mele separatia puterilor in stat, dar, ca simplu cetatean roman baștinoș – Kovesi e numele lui migratorul de fostul barbatu-meu – cred ca am dreptul, ba chiar si-un doctorat numai 5% plagiat, sa spun despre legea gratierii urmatoarele: nu sunt de acord cu legea gratierii acum , din doua motive:
– in primul rand ar fi destul de ciudata o lege a gratierii tocmai in Romania, pentru ca asta ar insemna ca nevinovatii pe care eu si Florică al meu i-am bagat in bulau cu niste panarame de dosare penale intr-atat de caraghioase, incat pe papagalii in roba de judecatori ai lui Livia Stanciu ii pufnea rasul cand recitau condamnarile primite de la noi in plic, deci o lege a gratierii taman in Romania, ar insemna ca nevinovatii bagati de noi in puscarii sa fie gratiati. Păi, băi frati bujumburezi iubitori de dreptate si adevar (cu ungurii nu mai am ce discuta din cauza lui fostul de barbatu-meu), in toate statele de drept si civilizate din Bazinul fluviului Congo, Amazonia si Indochina se stie ca de-o legea a gratierii trebuie sa beneficiaze numai cei vinovati de ceva, nicidecum nevinovatii care au fost bagati la bulau degeaba, si evident, nevinovati fiind, n-au niciun drept sa beneficieze de o lege care se refera la vinovati. Logic, nu..?
– in al doilea rand gasesc ca legea gratierii ar fi totusi binevenita, insa nu acum, ci mai tarziu, peste 3-4 ani, cand eu si Florică Coldea al meu am putea beneficia de ea. Pentru ca-i contrar tuturor principiilor de drept ca dupa ce am stat toti la potoale pe saturate si baute pe demolate pe la K-urile SRI-lui, numai eu si Florian sa facem bulau pentru abuz de putere, iar Dragnea, Ponta, Ghita, Maior, Dancu si alti comeseni de la K-uri si de la crama lui Ghita s-o friga in libertate ..! Ce stat in stat de drept am mai fi..?!

Ch. N. N. : – A ajuns si la noi stirea ca in spitalele romenesti intri cu probleme minore si iesi cu vată-n nas din cauza microbilor, bacteriilor, etc. Ati deschis o ancheta in REM..?

L. L. Kovesi: – N-a fost necesar. Decedatii respectivi au facut parte dintre cei care vin la spitale ca sa le faca asistentele blonde frectii, ocazie cu care au ramas surprinsi sa afle despre Carmol ca poate fi folosit si la uz extern.
A fost suficient sa saltam direct de pe dricuri sau din biserici cativa dintre acesti decedati, sa-i arestam preventiv pentru 6 luni si sa-i trimitem in judecata sub acuzatia ca au abuzat de bunavointa asistentele domnilor doctori din sistemul national de sanatate, pentru ca acest gen de infractionalitate sa dispara definitiv. Deci, gata..! In spitalele romanesti  nu mai moare nimeni daca-i sanatos tun si n-are nevoie nici de frectii.

Ch. N. N. : – Mda..Ascultatorii nostri bujumburezi , deveniti mari fani ai presedintelui Romaniei dupa ce-au aflat ca, daca in loculul Mariei Sale ar fi candidat un babuin din padurile burundeze, acesta , babuinul nostru burundez ar fi castigat si el alegerile impotriva contracandidatului V. Ponta, contracandidat mai tanar, mai ager la minte, dar cam pirat somalez la caracter, deci fanii bujumburezi ai presedintelui dvs. isi pun intrebari referitoare la viitorul acestuia.

L. L. Kovesi: – Acuma, daca tot m-ati intrebati de baiatul nostru de mingi de la Cotroceni, eu va spun sincer ca ..nu mă mai bag. E ”rangă” la toate capitolele si oricum n-are nicio treaba cu gratierea sau cu amnistia. E paralel cu toate, de altfel. Si, dupa cum stie toata lumea, prima oara l-a scos basma curata Livia Stanciu, nu eu. Insa oricum , nu trebuie sa va faceti prea multe griji. Avandu-i in vedere..dizabilitatile de tot felul, ma gandesc ca mai tarziu l-ar putea salva de bulau vreun doctor surdo-mut de la medico-legala, declarandu-l in scris iresponsabil din punct de vedere civil sau penal pentru infractiunile lui de gainar imobiliar.

(scris de Vanatorul/d.c.)

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s