Ionel si Ursu


Recent, in adevarul.ro jurnalista Ramona Ursu a publicat un articol..farsa. ”Farsa” si la propriu si la figurat.

Sub pretextul ca ar apara ”onoarea” unui coleg de redactie, Ionel Stoica (facut ”varza” de catre Ion Cristoiu), Ramona Ursu se straduieste din rasputeri sa-i dea la geoale lui Cristoiu, dar mai ales Elenei Udrea, scop in care, dupa ce-si trece in revista propriile merite si virtuti jurnalistice, speculeaza frivol unele dintre afirmatiile lui Cristoiu referitoare la ”binomul SRI-DNA” dar si faptul ca Cristoiu a denuntat nu odata, ca unii procurori si SRI fac jocurile revansarde ale clanurilor politico-mafiote pesediste si peneliste si ca Udrea a fost vanatul suprem al lor, drept pentru care s-au dedat la tot felul de ”manarii” judiciare, cu o graba, un amatorism si o propaganda nemaintalnita in niciun caz de ..mare coruptie, de pana atunci

Trebuie sa spun, ca eu am semnalat inaintea lui Cristoiu tratamentul juridic discriminatoriu, abuziv si evident revansard de care au avut parte ”basistii” vizati de anchete, imediat dupa iesirea la pensie a lui Basescu. L-am semnalat in comentarii si dar si unor organizatii profesionale si institutii europene, inclusiv unor europarlamentari straini (din Germania, Anglia, Spania, Olanda, Franta.)
De departe, cel mai..uluitor tratament l-a avut Elena Udrea si cred ca nimeni nu poate uita cu cat entuziasm dadeau curs parlamentarii cererilor de arestare a acesteia (4 intr-o saptamana), cand, la solicitarea procurorilor, ”alesii” veneau si noaptea la munca pentru a vota.
Si nimeni nu poate uita circurile mediatice orchestrate in jurul cazurilor Udrea, ”perdele de fum” aparute exact atunci cand in tribunale se judecau la termen cazuri de coruptie cu mult probate si mai grave si cu mult mai multe prejudicii aduse statului roman, intentia evidenta fiind distragerea atentiei de aceste cazuri in care erau implicati mafioti notorii din PSD si PNL..! Respectarea drepturilor si libertatilor civile, ajunsesera un..moft in fata procurorilor, ceea ce nu a putut scapa atentiei monitorilor MCV, ONG-urilor sau ambasadelor, drept pentru care s-a intervenit..discret si pe diferite..canale, pentru stoparea abuzurilor referitoare la arestarile preventive pe termen..nelimitat si pentru respectarea drepturilor civile ale TUTUROR celor anchetati, indiferent de sex, religie, sau..orientarea politica.
(Nu a contat si nu conteaza ca dosarele Udrea se sufoca in instante din lipsa de probe si ca, din cate am auzit, procurorii insisi solicita amanarea unor termene de judecata, sperand ca poate mai gasesc ceva denuntatori sau probe mai acatarii, care s-o implice in mod direct pe Udrea in golaniile orchestrate chiar de catre delatori. E scoasa de la..naftalina si pusa pe front page ori de cate ori..se impune..! Nu spun ca Udrea e nevinovata. N-am de unde sa sti, daca e sau nu e. Ceea ce stiu, e ca mafiile USL-lui si slugoii lor din mass media au facut din ea ..pericolul public si infractorul nr.1 al Romaniei, ceea ce nu-i deloc asa..!)

Ei bine, unul dintre jurnalistii ”specializati in blonda lui Basescu”, unul dintre jurnalistii care apar promt cu articole referitoare la Udrea exact cand in tribunale se judeca cazurilor unor mafiotii notorii din PSD si PNL, unul dintre jurnalistii specializati in ”perdele de fum Udrea” e tocmai Ionel Stoica. Iar arhiva adevarul.ro poate confirma oricand asta. ”Strategia” e simpla. Primeste cateva informatii din rechizitoriu si le livreza publicului cititor cu punctele si virgulele originalului, adugand si el cateva..considerente personale, practic ”imbarligari”..stufoase pentru care nu exista probatoriu, dar cu care ar trebui sa convinga in directia dorita de procurori. S-a incercat acelasi lucru si cu Emil Boc, caruia i se pusese in carca un presupus ..biletel incriminator, fara insa ca jurnalistul sa-l contacteze inainte de publicarea maerialului, pentru a primi confirmarea sau infirmarea existentei si continutului acestui presupus biletel, asa cum face un jurnalist care-si respecta meseria si..cititorii.
De vreo cateva ori chiar eu am intervenit pe forum, demontandu-i punctual si cu argumente intreaga constructie (evident..„fortata” si cel putin ”partizana”) a articolelor, aratandu-ma in final..”surprins” de..apetitul cu care se ocupa aproape in exclusivitate de ”blonda lui Basescu”. Am facut referiri si la articolul cu ..biletelul lui Boc. Rezultatul..? Comentariile respective mi-au fost sterse, asta desi statusera vreo cateva zeci de minute afisate, ceea ce inseamna ca Ionel Stoica personal ar fi putut cere moderatorilor sau poate managerului site-lui sa fiu..cenzurat. Intre timp insa primisem deja replici din partea altor forumisti, iar comenariile mele..incepusera sa zboare pe retele de socializare. Oricum, acest jurnalist ”juridic..unidirectionat” nu are ce cauta la un ziar care se numeste ”Adevarul”, ziarul de suflet al multor diasporeni romani-oameni greu de manipulat.

Despre Cristoiu..Ei bine, nici eu nu sunt de acord cu unele dintre..fabulatiile lui.
Cu toate astea, trebuie spus ca jurnalistul Cristoiu e printre cei mai bine informati oameni din presa. Si e normala sa fie asa , daca stam sa ne gandim la faptul ca a fost mereu contactat de politicienii de top. E influent si ..temut. Poate construi cu migala curente de opinii, unrori adevarate..tavaluguri juralistice, in urma carora politicienii se prabusesc in sondaje, dar si in optiunea de vot reala a unui important numar de alegatori..E jurnalist..pur-sange..! In jungla presei, pe langa Cristoiu, Ramona Ursu e doar o..gratioasa caprioara pe langa un tigru (plin de ..cicatrici dar si de..victorii) niciodata in mod real dresat sau macar domesticit cat de cat, gata sa-ti arate ghearele cand te-astepti mai putin.
As mai vrea sa mai adaug, ca Ramona Ursu, in urma cu cativa ani (mai ales pe vechiul format al site-lui adevarul.ro), din pura..naivitate sau din alte motive pe care le pot doar..banui, era evident.. atasata ideii de colaborare pesedist-liberala si-mi baga si ea cate-o radiera in freza atunci cand ..punctam asta in comentariile mele. Ba chiar am fost si primul comentator caruia i-a replicat (sunt convins ca forumistii mai vechi n-au uitat, nici ei). Ceva mai tarziu a schimbat si dumeneai..macazul, asa cum au facut-o si alti jurnalisti (de exemplu Malin Bot, care si el imi baga radiere-n freza din cand cand, pana intr-o zi cand s-a vazut nevoit sa-mi replice si el, pentru a se..explica).

Inchei cu postarea mea la articolul respectiv:
”Concurenta, bat-o vina..Si interesele, care si ele..fluctueaza de la dreapta la stanga si de la stanga la dreapta, functie de conjuncturi politice ..ciclice.
In jurnalistica romanesca nu exista..linie dreapta. Exista ..rating, facturi si un public cititor care trebuie..castigat. Castigat cu orice pret.
Cristoiu e si el jurnalist. Unul uns cu toate alifiile care fac ca un ziarist sa fie citit.
Instiga, intriga, provoaca, fabuleaza, infinge si cutite in rani imaginare daca trebuie, daca simte ca asta ii aduce cititori.
Practic i se poate reprosa orice..Inclusiv..cameleonismul, care-l face..temut. Incontrolabil. Si..influent.
Nimeni insa nu-i poate reprosa ca nu are ..cititori..De stanga, de dreapta, inteligenti, prosti ranga, prieteni, dusmani, etc..Are..Multi..! Vanzare, afisaj, reclama, salarii, facturi. Presa, cu tot ce inseamna asta. Si, evident, ..inspira. Si-a scris si el ”necrologul cu merite si virtuti”, si-nca de mai multe ori. Si tot..”conflictual” si aparandu-si colegii de redactie..
Si-atunci..? De ce i-as mai citi pe astfel de jurnalisti..? Sincer, pentru ca ..imi plac cum scriu..! Si citindu-i de multa vreme, mi-am dat seama ca jurnalistica e o meserie tot atat de..liberala precum..avocatura. In unele cazuri, probabil ca nici macar onorariile nu difera prea mult..!”

(Vanatorul/d.c.)

2 răspunsuri la Ionel si Ursu

  1. Dan zice:

    Cristoiu e un… dobitoc, indiferent cat il ridicati in slavi pe-aci ! De-atata „binomeala” ,i s-a turtit capul ,nu mai vede realitatea .Ma mir ca mai are cititori, ma rog, inseamna ca ii are pe aia carora nu le merg rotitele …

    Apreciază

  2. Vanatorul/d.c zice:

    Si zic ca tie iti merg..? Toate..?

    Apreciază

Lasa un raspuns