Justitia independenta


A ajuns Justitia in Romania cu adevarat independenta..?
a) Da, daca ne referim la faptul ca procurorii sunt ..suverani in anchetele pe care le desfasora.
b) Da, daca ne referim la faptul ca judecatorii sunt..suverani in deciziile pe care le iau.
Este actul de Justitie in Romania cu adevarat infailibil, mai presus de orice suspiciune in ceea ce priveste neutralitatea lui politica..?
a) Nu, pentru ca..tratamentul juridic pe parcursul desfasurarii anchetelor penale, dar si pedepsele pentru exact aceleasi tip de infractiuni, care se incadreaza exact in aceleasi articole de cod penal sunt  inca discriminatorii si difera foarte mult, de la procuror la procuror, de la judecator la judecator si de la tribunal la tribunal.
b) Nu, pentru ca s-a dovededit si continua sa se dovedeasca faptul ca si in randul justitiabililor, fie ei procurori sau judecatori, exista corupti care fac jocurile politice sau financiar-economice ale diferitelor clanuri mafiote.
In Romania, Justitia nu a functionat si inca nu functioneaza ca o institutie unitara, omogena, fie ca vorbim de aplicarea metodologiei juridice, fie de profesionalism, fie de integritate.
Continua sa existe procurori si judecatori corupti, continua sa existe complicitati mafiote intre politicieni, procurori si judecatori si continua sa existe cazuri de condamnari ale unor magistrati care fac jocurile mizerabile ale politicienilor mafioti. Spre cinstea ei, presa, partial inca libera, a adus la cunostinta societatii civile astfel de cazuri. Si nu sunt deloc putine..!

A lauda Justitia, fara insa a semnala abuzurile in aplicarea discriminatorie a metodologiei juridice si disponibilitatea unor magistrati  de a apara interesele clanurilor mafiote, e una dintre cele mai mari greseli pe care o poate face opinia publica, societatea civila. A inchide ochii la dubla masura cu care sunt anchetati sau condamnati mafiotii diferitelor clanuri politico- financiare, a inchide ochii la tratamentul juridic discriminatoriu si la facaturile la care se dedau unii magistrati, care inca raspund la comenzi politice (vezi manaria de dosar de „santaj” facut lui Basescu de catre procurorii „meseriasi” ai lui Nitu, la comanda mafiei PSD-iste a lui Ponta) nu numai ca pune in primejdie credibilitatea actulului  de Justitie, dar arunca in derizoriu insusi dezideratul suprem al acesteia, adica a scoate adevarul la iveala si a face dreptate in virtutea principiului ca legea e una pentru toti si trebuie aplicata ca atare, fara interpretari abuzive si tratament juridic revansard, la comanda politica.

In razboiul pe care grupurile de interese mafiote ale PSD si PNL l-au declansat dupa expirarea celui de-al doilea mandat al lui Basescu si dupa cocotarea in scaunul de la Cotroceni a unei unei marionete dispuse la tacere si la bagarea gunoiului sub pres, credibilitatea Justitiei e subminata chiar din interior, de catre magistrati corupti, care, beneficiind de suveranitatea castigata in timpul celor doua mandate ale presedintelui Basescu, compromit institutii precum DNA, Parchetul General, Judecatorul pentru Drepturi si Liberatati, Curtea de Apel Bucuresti, ICCJ si chiar Curtea Constitutionala (vezi cazul Grebla), cei mai multi dintre acesti magistrati corupti sluijind interesele grupurilor mafiote ale celor doua partide, fie pentru un folos material (asa cum s-a demonstrat in cazul unor magistrati care au luat mita) fie in urma unor promisiuni de promovare in posturi mai banoase si mai..influente..!

Practic, „debasificararea” de care vorbeau clanurile mafiote ale celor doua partide, PSD si PNL, e in plin proces de desfasurare, tinta fiind compromiterea actului de Justitie si a institutiilor ei, ca masura absolut necesara pentru falsificarea cu succes a statului de drept. Iar desavarsirea falsificarii statului de drept se va intampla dupa alegerile parlamentare din 2016, cand clanurile mafiote ale celor 2 partide, vor invoca..fie rezultatele alegerilor care nu permit o guvernare monopartinica, fie „interesul national”, acestea fiind insa doar pretexte pentru a justifica guvernarea in alianta, urmand ca toate functiile importante in statul roman (deci si cele din Justitie) sa fie impartite..frateste, asa cum de altfel s-a mai incercat (si doar partial reusit) in vremea USL-lui. Atunci li s-a opus cu succes presedintele Basescu. Acum, presedintele Ionannis, care a „conclucrat” si inainte excelent cu mafiile celor doua partide pe vremea cand era plimbat de Ponta si Antonescu pe la mitingurile USL si prin studiourile lui Voiculescu precum un pudel in lesa,  isi va vedea cuminte de pagina lui Facebook, avand totusi grija ca cei care se ocupa de cultul personalitatii lui, sa-l mai pricopseasca, macar din cand in cand, cu oarece merite si virtuti imaginare.
Cine ar mai putea impiedica ca toate astea sa se intample..?
a) Magistratii cinstiti ai DNA si ICCJ.
b)Uniunea Europeana si SUA.
Insa nicii unii si nici altii n-o pot face fara sprijinul romanilor cei mai solidari si mai bine organizati in momentele de cumpana prin care trece tara, cei mai hotarati, cinstiti si drepti : asa-zisii „basisti”, cetateni patrioti si curajosi, greu de manipulat, aflati in tara sau in Diaspora.

(Vanatorul/d.c.)

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s