Justitiarii cu..lampas.


Recent, unul dintre cele mai mari si mai importante dosare pe care il astepta opinia publica si rudele victimelor, a intrat pe rol. E vorba despre „Dosarul Mineriada”. Asa cu am ..anticipat imediat (inclusiv pe site adevarul.ro) redeschiderea acestui dosar a fost urmata imediat (la doar o zi) de o noua ..fumigena mediatica de tip „blonda lui Basescu” (un dosar cu acelasi denuntator si la fel de..”stufos”si „literar” ca si „Gala Bute”) ..! De data asta insa, fara prea multa..priza la public. Era evident ca „ulciorul cu..praf in ochi nu merge de prea multe ori la fantana manipularii cu perdele de fum…!
Atentie insa..! Redeschiderea acestui dosar („Mineriada”) nu se datoreaza dorintei Justitiei noastre „infailibile si independente”, de a afla adevarul si de a face dreptate victimelor sau rudelor acestora..! Nicidecum..!
Redeschiderea acestui dosar a fost posibila datorita interventiei ferme a CEDO (Curtea Europeana a Drepturile Omului), care a vazut ca..”lucrurile trenau” chiar si la un an dupa decizia Curtii..!
Practic, e o palma trasa Justitiei romanesti, care desi o face pe integra si suveana, a ingropat dosarul, asta desi cei implicati direct sau complicii lor (politicieni, magistrati, afaceristi onerosi), criminali care au maltratat si au ucis cu sange rece oameni nevinovati (deschizand astfel calea jafurilor si manariilor legislative ce urmeau sa se petreaca in urmatorii 25 de ani) se plimbau liberi, huzureau cu averi facute pe banii statului si decideau numiri in ..functiile cele mai importante din sistemul juridic national..!
Pe 19 iunie 2007. Dosarul nr. 74/P/1998 instrumentat de catre Sectia Parchetelor Militare din cadrul Procuraturii Generale, Ion Iliescu a fost e pus sub acuzare de catre Procurorul Dan Voinea.
Atentie..! Pe 7 decembrie 2007, Procurorul General Codruta Kovesi, pretextand o plangere (!) a lui Ion Iliescu legata de rezolutia acestui dosar, decide „suverana” scoaterea lui Ion Iliescu de sub urmarire penala..!
In 3 septembrie 2008, ca urmare a deciziei lui Codruta Kovesi, Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului General anunta decizia de NUP data lui Ion Iliescu..! Pe 9 septembrie 2009, vazand cum Procurorul General Codruta Kovesi  incearca sa ingroape dosarele „Revolutia” si „Mineriada”, presedintele Basescu ii cere cu fermitate sa continue cercetarile (vezi inregistrarea video-audio din link-ul postat la finalul acestui text).
Ne mai mira ca tot Codruta Kovesi, in data de 9 aprilie 2009 a decis  (tot cu de la sine putere ) NUP-ul lui Ion Iliescu si in „Dosarul Revolutiei”..?

Repet: „dosarul Mineriada” nu s-a redeschis azi, pentru ca asa a vrut actuala sefa DNA Codruta Kovesi , sau Procurorul General Tiberiu Nitu , sau sefa ICCJ Livia Stanciu..! Nici pomeneala de asa ceva..! Daca ar fi fost dupa ei, dosarul ar fi continuat sa mucegaiasca in dulapul in care a fost aruncat cu tot cu NUP..!
„Dosarul Mideriada” s-a redeschis pentru ca asa a hotarat la data de 17 sept. 2014 Marea Camera a Curtii Europene a Drepturilor Omului, care a facut public verdictul in cauza Mocanu si altii impotriva statului roman, constatandu-se incalcarea de catre statul roman a articolelor 2, 3 si 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, dupa ce cetatenii romani Anca Mocanu, Marin Stoica precum si Asociatia 21 Decembrie 1989 s-au plans de ineficienta cercetarilor interne cu privire la evenimentele din 13-15 iunie 1990.
Practic, doar datorita acestui verdict al CEDO „justitiarii romani” se vad OBLIGATI sa redeschida „dosarul Mineriada” si sa continue investigatiile, verdictul CEDO subliniind si „obligatia statului de a face dreptate victimelor crimelor impotriva umanitatii, indiferent de timpul scurs de la savarsirea acestora”.
Iar de data asta, nici macar ..suverana si incoruptibila d-na Codruta Kovesi nu mai poate ingropa acest dosar..! Vazand ca a trecut mai mult de un an pana lucrurile au inceput sa se miste (si tinand cont si de implicarea magistratilor in rafuielile revansarde dintre mafiile clasei noastre politice), monitorii MCV si cei ai CEDO sunt cu ochii ca pe butelie, la activitatea „justitiarilor” nostri..fruntasi si decizionali..”

Stiind toate astea, concluziile finale referitoare la Justitia noastra suverana si..imaculata, le trageti voi..!
Un lucru e cert..! Daca Romania nu ar fi devenit membru UE, acest dosar ar fi ramas ingropat, mortii..”morti” iar ucigasii lor cetateni „onesti”..Ceea ce, spune deja multe despre „justitiarii” statului roman..! Fie despre cei care inca iau decizii, fie despre cei au luat si ei decizii dar care azi se gasesc in puscarii. Pentru ca, orice s-ar spune, viata e dreapta, avand in vedere ca mai devreme sau mai tarziu, chiar si pe cei care se cred la un moment dat ..infailibili si intangibili, pacatele ii ajung din urma..! Si-atunci..platesc..! Iar d-na Kovesi, ai carei subalterni dau impresia ca au pornit un adevarat..jihad necutator impotriva oamenilor celui care a certat-o si care si-a dorit mai mult decat orice dreptate si justitie adevarata in tara asta (Basescu), ar trebui sa stie, ca adevarul, indiferent de cat de mult se doreste a fi ascuns, intr-un final tot iese la iveala..!

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/VIDEO+Disputa+intre+Traian+Basescu+si+Laura+Codruta+Kovesi+pe+te

(Vanatorul/d.c.)

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s