Klaus, maretul Literator


Recent, era cat pe ce sa lacrimez de mandrie si bucurie..Am aflat ca cei care se ocupa cu Caricatura_Zilei_SZ_05.09.2014acordarea premiului Nobel pentru literatura s-au autosesizat (mai repede ca DNA in cazul „Gala Bute”), in legatura cu faptul ca Maretul nostru Literator National Inalt Preaales, a mai scris o carte. A doua.
Fara indoiala ca si jurnalistii nostri culturali si pendinte de cultul personalitatii dumnealui, vor constata (dupa ce-si vor da palme ca sa-si revina din uimirea produsa de minunea editoriala), ca scriitura respectiva e o adevarata opera literar- filozofica, una de o colosala valoare cultural-programatica, o capodopera de o inestimabila valoare teoretica si practica, o nemaipomenit de binecuvantata aparitie editoriala, evident una  cu adevarat providentiala pentru intreaga natie. Va deveni mai mult decat o certitudine, faptul indubitabil ca invatamintele trase din ea ne vor conduce in cel mai surt timp pe cele mai inalte culmi de bunastare, progres si civilizatie.
Sigur, Maretul Literator Klaus Ionannis Intaiul supranumit si „Germanicul”, caruia tara ii este profund recunascatoare si pentru faptul ca a acceptat..facultativa functie de presedinte a Romaniei, isi facuse deja intrarea grandioasa in patrimoniul cultural universal, publicand o prima carte taman cand sa ajunga in scaunul de la Cotroceni, opera la care, probabil, a lucrat intreaga perioada dintre alfabetizarea imperialei lui persoane si turul 2 al alegerilor prezidentiale, aceasta fiind de fapt si intaia carte scrisa cu mainile lui de luptator viguros si, cu certitudine, tot intaia carte citita cu ochii lui vulturesti.
Pentru cea de-a doua carte (care poarta magnificul titlul „Primul pas”, carte cu care ii va baga in depresie pe toti aspirantii la Nobelul pentru Literatura gargaristico-bleableaistica), i-au trebui mai putin de patru luni, timp record dar deloc surprinzator, avand in vedere ca in ultima vreme, muza care l-a inspirat (in cadrul unor intalniri sensibile si discrete dar, dupa cu se vede, extrem de creative) nu-i altcineva decat Victor Ponta, si el la randul lui un creator, stiintific insa, a carui lucrare de doctorat a fost elogiata de catre mediul academic si presa din intreaga lume.
Va marturisesc ca astept cu nerabdare sa citesc cartea si, desi titlul („Primul pas”) lasa sa se..banuiasaca tematica complexa abordata in ea, sunt curios daca acest volum cuprinde si dramaticul moment al intarcatului, al refuzului alaptarii, precum si marturisirile autorului referitoare la gandurile care i-au trecut prin tartacuta in acele momente dificile, momente care, fara doar si poate, l-au calit, l-au otelit pentru intreaga viata si cariera politica, punand inca de pe-atunci bazele caracterului sau maret si imperial, definit prin anduranta, vigoare si deosebita fermitate, atat  in sesizarea problemelor cu care se confrunta natiunea, cat si, mai ales, in informarea prompta a poporului, pe Facebook.
Oricum, voi astepta cu aceeasi nerabadare si urmatorul volum, care, probabil, urmeaza a purta incitantul titlul „Primul cuvant”.
Apoi, „Prima usurare in spilhauseni”, „Prima cazatura in bostanel”, „Prima zi in clasa I-a”, „Prima usurare in spilahuseni in clasa a V-a”, etc..

(Vanatorul/d.c.)

Lasa un raspuns