Stiu ca supăr


Stiu..Supar pe multi. ”Prieteni” si ”dusmani” deopotriva.
Sunt nesuferit pentru ca nu pot fi decat ..absolut obiectiv atunci cand ma refer la situatia din Romania, la evenimentele intamplate sau..orchestrate si la..protagonistii sau/si sforarii acestora.
Traind de 11 ani intr-un stat de drept functional, stiu bine ce inseamna actul de justitie adevarat (sub toate aspectele lui).
Si ..visez si eu la o Romanie in care procurorii, judecatorii, politicienii, sefii de servicii si..mafiotii notorii sa nu se viziteze reciproc, sa nu stea la baut si mancat impreuna, sa nu participe tot impreuna la sindrofii organzate la vilele de protocol ale unor institutii sau la podgoriile particulare ale infractorilor arhicunoscuti a avea afaceri cu statul, sa nu participe impreuna la taiatul porcilor si l-a mancat soricul, sa nu-si aranjeze doctorate plagiate impreuna, sa nu puna tara la cale impreuna, sa nu-si mangaie tandru mainile avute in ghips..!
Va garantez ca intr-un stat de drept adevarat, nefalsificat de conducatorii institutiilor care ar trebui sa vegheze la functionalitatea si consolidarea lui, daca ar fi aparut in presa ca s-ar fi intamplat asa ceva, toti cei implicati ar fi fost ..zburati sau..demisionati a doua zi si inlocuiti cu magistrati si sefi de institutii care n-au avut niciodata, nimic in comun, nici macar mersul pe acelasi trotuar sau la acelasi cinematograf, cu mafiotii.
Pentru ca, iar romanii de-acasa, mintiti si manipulati din toate directiile nu intelega asta, mai presus de legendele care a se construiesc unor..justitiari (pe baza unor evidente ..excese si abuzuri de putere ale acestora, plus nicaiva lovituri..revansarde), e ”sanctitatea” corectitudinii actului de justitie in sine si credibilitatea sistemului juridic.
Unii imi reproseaza ca nu-i ridic si eu staui lui Iohannis, fara insa a-mi arata fie si numi un singur motiv motiv pentru care ar merita asa ceva..! In plus e destul de clar ca daca Ponta putea fi si mai priculos pentru tara in cazul in care ajungea presedinte, Iohannis e periculos pentru ceea ce NU a facut si nici nu v-a face niciodata, pentru ca-i lipseste cu desavarsire cateva din calitatile care fac dintr-un politician un adevarat barbat de stat (vigoare politica, stiinta comunicarii, reactii ferme, autoritare si clar..suverane, etc).
Altminteri, trebuie spus ca tot ceea ce s-a petrecut cu tara in ultimii 3 ani, inclusiv ”debasificarea” pe care ne-o promitea acelasi Iohannis impreuna cu mafiotii PSD si PNL, ”debasificare” care a insemnat de fapt re-mafiotizarea grosolana si pe repede-inainte a institutiilor statului, a societatilor comerciale si regiilor autonome, a Sistemului de Sanatate si Invatamant, a Culturii, etc, se datoreaza in buna parte si lui, presedintelui ”lucrului bine facut”. Nu numai ca-i o nulitate ca politician, insa nimeni nu poate uita nici cum ?u?otea saptmanal cu Ponta in primul an de mandat, cum lua apararea Antenei 3 sau cum zambea recunoscator si dulce la Gabriel Oprea si la alti mafioti ai majoritatii parlamentare atunci cand i-au triplat salariul si i-au dublat bugetul prezidential.
Nimeni nu poate uita ca acesta in loc sa ”bata fierul cat e cald” si profite politic de victoria surprinzatoare in fata lui Ponta, Iohannis s-a apucat de plimbat prin excursii aiurite, probabil pentru a definitiva strategia implementarii primului si singurului sau proiect de tara, recte transformarea”Celor Dintai Genunchi Sturlubatici si Sexosi ai Natiei” in institutia numita pe alte coclauri ”Prima Doamna a tarii”.
As vrea sa mai adaug un lucru..Cei care se asteapta ca Iohannis si DNA-ul sa castige macar alegerile viitoare pentru ei, vor lua inca o data ?eapa.. Pentru ca..propaganda eficienta nu se face in mass media sau pe net , ci in strada, pe casa scarii, pe aleile dintre blocurile cartierelor muncitoresti, in tramvaie, trenuri, autobuze, pe ulitele satelor. Adica acolo unde oamenii mafiei PSD sunt in..”elementul lor”, iar ”fudulii” opozitiei ”de dreapta” nu mai calca de cand PDL-ul lui Basescu a fost vandut de Blaga ”partidului meu”, devenit ulterior si-al SRI si DNA”.
Si mai e o treaba..In privinta lui Iohannis, de parca toata lumea si-a pierdut memoria (presa ”acoperitilor” nici nu mai pomeneste de asta), s-a uitat repede ca mafiotii PSD-lui, ai PNL-lui si-ai lui Voiculescu, inca din 2009 il plimbau pe Iohannis pe la televiziunile mogulilor si pe la mitigurile viitorului USL precum plimbi un pudel castrat si docil in lesa, pentru a ni-l propune atunci de premier marioneta.
Da..! Stiu exact ce voia sa transmita George Orwell atunci cand spunea: „În vremuri de înselaciune generala, rostirea adevarului pare un act revolutionar.” Un act..nesuferit pentru multi, totodata.
Dar dati-mi voie sa..consult istoria imediata si mai ales sa-mi consult memoria atunci cand am..dubii referitoare la meritele si virtutile unor politicieni deveniti..”providentiali” si ”salvatori ai natiunii”.
La urma urmei asta e revolutia mea proprie si..perpetua: rostirea raspicata a adevarurilor irefutabile care, nefiind niciodata incadrabile in ”linia oficiala” a prezentarii evenimentelor si realitatii, nu pot fi nici pe placul ”maselor populare” si nici pe cel al ”organului” sau ”autoritatilor”.

(Vanatorul/d.c.)

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s